"Walk-in" zuhany: miért is egyre trendibb?

2017.09.24

Biztosan mindenki ismeri a beépített szekrényeket. Jól kombinálható, helytakarékos, modern. Évek óta terjednek a bútorral kombinált mosdók. Nagyon kedvelt megoldás. Nem kevésbé népszerűek a zuhanyozók sem, egyre inkább nagy teret hódítanak a mindinkább trendi, az úgynevezett Walk-in megoldások. Modern, kényelmes, inspiráló, igazi wellness élmény - hasonló erős érvek, amelyek egyre több lakástulajdonost győznek meg.

De mi is az a Walk-in zuhanyzó egyáltalán?

A Walk-in zuhanyzó egy egysíkú, és nyitott terű zuhanyzó hely, amelyet téglafal, vagy szabadon álló üvegfelület határol. Az ajtókat gyakran kihagyják, tulajdonképpen nem feltétlenül indokolt a használatuk ennél a megoldásnál. Így a padlótól akár a mennyezetig terjedő zuhanyzó tökéletesen illeszkedik a fürdő felületeihez, és a helyiség atmoszférájába is.

Meggyőző formatervezés, és a térhatás

Kétségtelen, hogy a Walk-in zuhanyzók elsősorban optikailag nyerik el a tulajdonosa tetszését. De nemcsak különleges teret hoznak létre a fürdőszoba számára, hanem bizonyos fokú szabadságot is adnak a mozgásban.

Bárki, aki most úgy gondolja, hogy a Walk-in zuhanyzók csak a nagyobb fürdők számára alkalmasak, téved. Nincsenek ugyanis szabványos méretek, vagy formák, sőt! Sokkal jobban alkalmazkodnak a térbeli adottságokhoz, és jobban kihasználják a rendelkezésre álló teret. A Walk-in zuhanyzók átlátszó üvegfalainak köszönhetően ideálisak a kis terek optikai nagyításához is.

Nagyobb kényelem a hétköznapokban, minden korosztály számára ideális

Fontos szerepet játszik a Walk-in zuhanyzó az akadálymentes fürdőben is. A sík beépítés, és az ajtók nélkülözése miatt szabadon járható akár a mozgásában korlátozott személyek számára is. Magasságban állítható ülőkékkel tovább növelhető a komfort. Tulajdonképpen hamar hozzá lehet szokni minden tulajdonosnak, a perem nélküli, szinte lépcsőzetes mentes belépés kényelméhez. Praktikus, mert nincsenek élek, felesleges felületek sem, így kisebb egy esetleges fürdőszobai baleset veszélye is.

Szeretném, vagy nem szeretném? Ez itt a kérdés... Személy szerint mi a Walk-in zuhanyzó mellett voksolunk, különösen azért, mert a nagyobb komfort érzet mellett, egy sokkal hosszabb távú megoldást kínál a felújítás után. Felfoghatjuk ezt úgy is: a felújítás, mint befektetés, rövid távon megtérül - egyáltalán nem rossz. Hiszen nincsen karbantartási költség, ellentétben például egy görgős, csapágyas, sínes zuhanykabinnal. És ha csak a kevesebb takarítással töltött időt emeljük ki... Minden háziasszony ajka azonnal mosolyra áll. A Walk-in könnyen karbantartható. A keretes kabinok, a zsanérok, és a görgős, vagy "harmonika" ajtók könnyebben szétesnek, nagyobb a takarítási igényük is, hiszen több felületen bújhat meg a szennyeződés. Walk-in = Wellness a takarítás helyett...

Összefoglalva

A dizájn, a komfort, és a kisebb költségek - a Walk-in zuhanyzók teljesen meggyőzőnek tűnnek. Az Újfürdő szakemberei ajánlják!

Felújítaná fürdőszobáját?

Vegye igénybe INGYENES helyszíni felmérésünket!