Praktikus tárolás - hogyan használjuk ki a teret a kis fürdőszobákban?

2018.09.25

Mi minden van egy fürdőszobában? Alap esetben egy kád, vagy zuhanyzó. Szerencsésebb helyzetben mindkettő. Elfér még egy mosógép a mosdókagyló mellett. De vajon elég figyelmet szentelünk a fürdőszobai kiegészítők tárolásának is?

Bizony érdemes elgondolkodni, hogy ami nagy térben nem, az kis térben hatalmas gondot okozhat. A tárolás....

Klasszikus megoldás: mosdó-, és tükrösszekrény

Kezdjük talán a legkézenfekvőbb megoldással: a klasszikus mosdószekrény beépített mosdóval, és a hozzá tartozó tükrösszekrénnyel. Nem csoda, hogy sokan ezt a megoldást választják; a tükör mindig nagyítja a teret, jól elrejti a tükrösszekrény a benne tárolt kiegészítőket: fogkrém, fogkefe, kozmetikumok stb., és a mosdó alatt található fiókok is jól kihasználható rakodó területek, a könnyű tisztíthatóságról már ne is beszéljünk.

Ha van hely, és további tároló felületre van szüksége a fürdőszobában, javasoljuk, hogy falra függesztett álló szekrényt válasszon. Könnyen tisztítható az alatta lévő terület, kényelmesen elérhető minden egyes polc, és ízlésesen elhelyezhető a fürdőszobában is, akár design elemként is funkcionál.

Falfülke - egyre divatosabb megoldás

Tárolóhely kialakítására egy másik, egyre divatosabb megoldás a különböző területeken kialakított tároló rekesz, más néven falfülke. Első pillantásra könnyen tűnhet úgy, hogy hosszadalmasabb kivitelezéssel jár egy falfülke kialakítása, de egy tapasztalt szakember megbirkózik a feladattal. Javasoljuk azonban, hogy a kialakítás előtt kérje szakember véleményét, és végezzenek pontos árkalkulációt is.

Sok esetben terveznek az Újfürdő fürdőszobaszalonok Designerei a zuhanyfülkében falfülkéket, ahol könnyen elhelyezhetjük a tisztálkodó szereket, samponokat, egyéb fürdőszobai kellékeket. Praktikus megoldás lehet a WC-ben kialakított tároló rekesz, jól kihasználható felületeket találhatunk, például a falba épített WC előtétfalának felületén is.

Csak a fantáziánk szabhat határt a falfülkék segítségével kialakítható tárhelyeknek. Képzeljük csak el az egyébként is praktikus tükrösszekrényt falba süllyesztett megoldással. Egyben tároló, és design elem, ami teljesen egyedivé varázsolja a fürdőszobánkat. De akár egy rejtett LED csík fényével is elképzelhetjük álomfürdőnk egyik falfülkéjét, amint egy nehéz nap után annak kellemes fénye mellett veszünk egy pihentető fürdőt.

Ezekkel a megoldásokkal semmi sem tűnik felesleges holminak a fürdőnkben, kis fürdőszobákban pedig egyenesen a legpraktikusabb megoldás lehet, hogy ne tűnjön olyan zsúfoltnak a helyiség.

Egyszerű megoldások a legkisebb fürdőkben

Van egy olcsóbb, és talán leghatékonyabb módja is a tárolásnak, amit főként az igazán kicsi fürdőhelyiségekben alkalmazhatunk: a fali tároló dobozok.

Ahogy a neve is sugallja, a szabad falfelületekhez bárhová és bármilyen magasságban rögzíthető, akár egy polc. Praktikus kis tároló dobozok helyezhetőek el rajta, ízléses dísze is lehet a fürdőszobánknak. Formatervezésüknek és kis súlyuknak köszönhetően ráadásul biztonságosan elhelyezhetőek, nem kell félnünk egy esetleges fürdőszobai baleset miatt sem. 

Persze számos megoldás és ötlet juthat még eszünkbe, de javasoljuk, hogy mindig a legfontosabbat tartsuk szem előtt, ami nem más, mint a praktikum.