Nyugtató elvonulás a hideg időkben 

2017.12.06

Vagyunk néhányan, akik ragaszkodunk a zuhanyzáshoz. De a téli hónapokban - amikor egyre hidegebb szelek fújnak -, valahogy mégis előtérbe helyezünk egy jó forró, kényeztető fürdőt. Egy igazán nyugtató fürdő olyan, mint egy rövid időtöltés egy wellness szállodában, ezért sokszor választjuk a kikapcsolódás ezen módját. De ha jól belegondolunk, egy igazán jó fürdő sokkal többet jelenthet: méregteleníti a szervezetet, erősíti az immunrendszert, és jótékony hatással van a bőrünkre is. Ön mit gondol erről...?

A megfelelő vízhőmérséklet 

Egy igazán kimerítő, rohanós nap után nagy a kísértés, hogy egy kád jó forró vízzel enyhítsük a fáradalmakat. De vigyázat! A forró víz kiszáríthatja a bőrt, elősegíti a gyulladást, és viszketést. A legideálisabb hőmérséklet a 37-40 °C, ilyen hőmérsékletű vízben bátran ellazulhat.

Fürdőolaj a kellemesebb fürdőzéshez

Különböző alapanyagok, más - más élményt adnak a fürdőzéshez. Gyermekként a fürdő hab volt az abszolút csúcs... Micsoda öröm volt, amikor belevetettük magunkat a méter magas hab hegyekbe, ahogy viccesen egymásra kentük, és a levegőbe fújtuk. Az idő múlásával inkább fürdőolajat részesítjük előnyben a kellemes hőmérsékletű vízben. Igaz, nincsenek már a nagy hab hegyek, de kárpótol az olaj jótékony hatása, a magas zsírtartalom intenzíven táplálja a bőrt, és védi a kiszáradástól is.

A gyógyszertárak, és a drogériák, de akár egyes ezoterikus boltok kínálatában is már számtalan féle, és összetételű fürdő olaj megtalálható , de a fürdőszobánk szekrényéből is elő kerülhetnek olyan alapanyagok, amikből kiváló olajat tudunk összeállítani. Az ezoterikus boltokban kapható, különleges aromájú készítmények most igen közkedveltek: már belegondolni is nyugtató, amikor a trópusi gyümölcs édeskés illata simogatja az orrunkat. Hirtelen feledésbe merülnek a szomorú, borongós, hideg napok, és rögtön mindent másként látunk: napfény, vízpart, gyümölcsös koktélok.... Vagy pár mentolos cseppel enyhítjük a megfázás tüneteit.

De ne feledjük! Bár a jót könnyű megszokni, a kényeztető fürdő ne tartson tovább 20 percnél.

TIPP! Tápláló, hidratáló fürdőolaj

Hozzávalók:

- 1 dl olívaolaj (még kellemesebb élményért mandulaolaj) 

- 18-20 csepp levendulaolaj

- 18 csepp rózsaolaj

- 1 evőkanál méz

Keverje el az olívaolajat a nyugtató, és hidratáló hatású többi olajos összetevővel. Az olaj nem oldódik a vízben, így az elkészült olajat érdemes először a mézben elkeverni, mielőtt a fürdővízbe öntené. Egy kád vízbe körülbelül három - négy evőkanál olajat adjon, de lehet fokozni, ha még intenzívebb hatást akar elérni. Fürdés után óvatosan törölje meg bőrét, inkább finoman itassa fel a nedvességet.

Jó pihenést kívánunk!

Felújítaná fürdőszobáját?

Vegye igénybe INGYENES helyszíni felmérésünket!