Van, amin nem érdemes spórolni... A fürdőszoba felújítása

2019.03.04

Ahogy a Földön a technológia fejlődik, úgy akaratunk ellenére az elvárásaink is változnak. Az igényeink egyre kifinomultabbak lesznek, az ízlésünk követi az új trendek nyújtotta lehetőségek megannyi formáját, és bizony egyre inkább előtérbe kerül a meghízhatóság, és a precizitás is.

Nézzünk csak magunkba őszintén; mindenki számára fontos a minőség, a hosszan tartó jó munka, és persze a költséghatékonyság. De vajon a költségeken a minőség, vagy a munka rovására spóroljunk.

Nem érdemes a felújítás költségein spórolni

Ahhoz, hogy megfelelő minőségben, elvárásaink szerint készüljön el az álomfürdőszobánk minőségi alapanyagokat kell vásárolni, amiket bizony csak jól képzett szakemberek tudnak az elvárásaink szerint beépíteni. Persze sokan gondolhatják, egy webshopon akciósan beszerzett csaptelep bekötése, vagy egy leértékelés során megvásárolt fürdőkád behelyezése a szomszéd baráttal gyerekjáték, és főként jóval olcsóbb; ez hosszú távon szinte minden esetben visszaüt.

Barkácsáruházak vs. Újfürdő

Mielőtt elindulnánk prospektusokkal, és a mobilunkba elmentett weboldalakkal, képekkel álmaink fürdőszobájához a termékeket beszerezni, érdemes átgondolni pár kérdést: milyen költségvetés áll a rendelkezésünkre, milyen minőségű termékeket szeretnénk vásárolni, elkészítettem e a pontos méreteket a fürdőszobámról, és persze van e aki az eltervezett időben el is készíti az álomfürdőm? Ha előbbi kérdések közül csak az egyikre nincsen még válaszunk, javasoljuk, hogy a későbbi kellemetlenségek elkerülése miatt inkább még várjon a felújítással.

Fontos kérdés, hogy a nehezen félretett pénzünkért a megfelelő minőségű terméket, és munkát kapjuk. Gondoljunk csak bele, vajon a nagy barkácsáruházakban valóban a megfelelő szakmai információt fogjuk kapni, vagy csak a legolcsóbb termékek polcait fogják készséggel megmutatni? A termékek kiválasztásakor a legfontosabb, hogy szakember adjon tanácsot, időt szánva ránk, az elképzelésinket figyelembe véve. Az Újfürdő fürdőszobaszalonban a fürdőszoba Designer kollégák időt szánnak az érdeklődőre, elsősorban az igényeket szolgálják ki, és a pénztárcánkra is figyelnek. Egy nagy áruházban is megkapjuk ugyan ezt?

Vagy gondoljunk csak bele, amikor a nagy áruházak kávakádjában elveszve, teljesen elbizonytalanodva kószálunk a sorok között, semmi segítség, semmi támasz, csak az időnk fogy... Az Újfürdő fürdőszobaszalonban minden megrendelhető, ami egy nagy áruház több ezer négyzetméteres polcain megtalálható, de nyugodt hangulatban, elképzelésünknek, és pénztárcánknak megfelelő termékeket segítenek kiválasztani a szakemberek kényelmesen, akár egy finom kávé mellett ülve. Ugye mennyivel jobban hangzik? 

És nem utolsó sorban, az Újfürdő fürdőszobaszalonban a kivitelezést is megrendelhetjük, az 1989 óta megszerzett tapasztalatokkal, és egyre bővülő szakeberekből álló mesteremberektől. Valljuk be, a mai szakmunkás munka minőségét tekintve nem is olyan rossz dolog, ha mindent egy helyen szerezhetünk be, amiért még garanciát is kapunk!

Alapanyagok kiválasztása

Ha megtaláltuk a megfelelő csapatot, akik az álomfürdőszobánkat megépítik, rögtön el is kezdhetjük a megfelelő termékek beszerzését. Lehet, hogy a költségeken kissé csökkent, ha egyenként alkuszunk meg a különféle szakma munkásaival, de gondoljunk csak bele, nem egyszerűbb egy olyan csapatot megbízni, aki egy emberként végzik el a felújítást, helyettünk átveszik az egyeztetés és utánajárás nehézségeit, és garantálják a szakszerű munkavégzést?

Burkolatok kiválasztása: el kell döntenünk, mi a fontosabb? Az ár, design, vagy a minőség? Általában az olcsóbb burkolatoknál valamiféle kompromisszumot kell kötnünk: kifutót termék, később nem lehet pótolni, nem olyan, amit a divatos lapok oldalán láttunk, vagy éppen gyengébb minőségűek, könnyen kopnak, sérülnek, esetleg egy padlófűtéssel alatta pár év alatt tönkre mennek. Egy jó minőségű burkolat 4500 - 500 ,- forintnál kezdődik, amivel szemben már nincsenek az előbb leírt kompromisszumok. A hazánkban jóval keményebb víz miatt, mint nyugati szomszédainknál, érdemes inkább a mattabb felületet választani, a könnyű tisztíthatóság miatt. Sok helyen próbálják a vastag, fagyálló lapokat eladni, akár a falra is. Erre nincsen szükségünk, hiszen a fürdőszobánkban használjuk fel. Érdemes figyelni a falra kerülő dekoráló burkolatok mennyiségére, hiszen ha egy kicsit jobban szárnyal a fantáziánk, rögtön átléphetjük a tervezett költségvetést. Ezen burkolatok darabja általában 1000 ,- forint körül alakul. Itt is spórolhatunk egy picit. Ha kicsit díszesebb csempét szeretnénk a falra tenni, ügyeljünk arra, hogy a padló burkolata egyszínű legyen. Gondosan válasszuk ki a fuga színét. Nagy segítségünkre lehet egy 3D fotorealisztkius látványterv a választásban! Fontos a csúszásállósága, a magas kopásállósága is a járólapnak a fürdőszobában, ami sajnos sokszor csak egy sajnálatos balesetkor derül ki. Bizony itt is el kell gondolkodnunk, vajon az olcsóbb burkolat rendelkezik az előbbi tulajdonságokkal? Nem biztos, hogy ezen megéri spórolni...

Szaniterek, bútorok, berendezés: mielőtt elérkeznénk a szerelvényezéshez, egy jó szakember alaposan átnézi  a falon belüli vezetékeket is. Ha szükséges cseréljük újra akár a víz-, akár a villanyvezetékeket, ezzel újabb 20 évre bebiztosíthatjuk a fürdőszobánk életkorát. Igen, ennek költségvonzata van, de képzeljük csak el, milyen kiadással jár egy esetleges csőtörés, vagy villamos vezeték meghibásodása okozta kár. Gondoljunk bele, érdemes e ezen spórolni?

Sokan nem tartják fontosnak a csaptelepek, zuhanyrendszerek alapos kiválasztását. Mégis érdemes itt is időt szánni a megfelelő megrendelésével. Hangzatos reklámokkal próbálják eladni az ázsiai termékeket a legtöbb helyen, és könnyen kísértésbe is esünk, már csak az árak miatt is. Érdemes figyelni, mert az olcsóbb, kínai import termékeknél később nem, vagy csak nehezen lehet érvényesíteni a garanciát, nem biztos, hogy megfelelően működnek, nehéz a tisztán tartásuk, és még sorolhatnánk. Hosszú távon higgyük el, nem éri meg az olcsó.

Kád kiválasztásánál érdemes kicsit elrugaszkodni a hagyományos lemez kádak világából, és nyitni az akril kádak felé. Persze drágább, de a lemezkád felpattogzó zománcrétegével szemben az akril felületén keletkezett karcokat akár mi is javíthatjuk, polírozhatjuk. Megtérül a befektetés.

Mostanság egyre nagyobb teret hódítanak a zuhanyfülkék, walk-in zuhanyzók, zuhanykabinok. Ha ezt a megoldást választja, helyezze előtérbe a biztonságot, a hosszú távú használhatóságot! A minőségi termékek edzett biztonsági üvegből készülnek, felületük speciálisan kezelt, a könnyed tisztítás érdekében. Nem kell félnünk a görgős típusoktól sem, ha valaki zuhanykabint álmodott meg magának, hiszen egy minőségi kivitelnél már csapágyazott, rádiuszos megoldásokkal garantálják a hosszú élettartamot.

A bútor  választást érdemes mindig a burkolat kiválasztását követően időzíteni. Fontos meghatározója a térnek, design eleme is egyben a fürdőszobánknak. Ha külön választjuk meg a burkolatok, és a bútor színét, kellemetlen meglepetésben lehet részünk... Vegyük figyelembe, hogy egy bútor fiókjai, ajtaja mindennapos használatban vannak főként, ha gyermekek is látogatják a fürdőszobát. Minőségi zsanérokkal ellátott termék esetében persze nem kell aggódnunk. Az olcsóbb bútorok jellemzője, hogy ezek az elemek hamar tönkre mennek, és már csak a cserékkel járó bosszúság sem biztos, hogy megérte, amiért olcsóbbat választottunk. Nem beszélve a felületről. A nem megfelelő, gyenge élzárással készített termékek a legkisebb víz behatásától is felpúposodnak. Érezhető a különbség egy tömör fából, és egy olcsóbb, furnérból készült mobília között. Hosszabb élettartamot garantál egy fém szerkezetű fiók is, és az sem hátrány, ha a fogantyúk sem műanyagból vannak.

Feltesszük hát a kérdést, vajon megéri spórolni a fürdőszobán? Erre egyszerű a válasz: "Sok esetben az olcsóbb, a drágább...".

Felújítaná fürdőszobáját?

Vegye igénybe INGYENES helyszíni felmérésünket!