Beköszöntött a tavasz - a fürdőszobában is

2019.04.26

Végre eljött ismét a tavasz. Egyre hosszabbak a nappalok, egyre több időt tölthetünk a szabadban. A friss levegő, az élénk színek, a csalogató természet felébreszti bennünk a vágyat, hogy otthonunkba is frissességet varázsoljunk.

A tavaszi nagytakarítás ideje

Vajon a nagytakarítás mindenképpen azt jelenti, hogy felfrissítjük otthonunk minden szegletét? Csupán csak a takarításról szólhat? Igaz a fő feladatunknak lakhelyünk nagytakarítását tekinthetjük, de ha kicsit tovább gondolkodunk...

Bizony alkalmunk nyílik arra is, hogy újra gondoljuk az adott helyiségek, így a fürdőszoba színeit is. Átalakítsuk, és újjá varázsoljuk azt a teret, ahol a napjainkat kezdjük, és ahol a napjainkat megfáradtan befejezzük.

Ha már minden csillog villog, érdemes akár új fali színekkel feldobni a fürdő helyiséget. A finom pasztell árnyalatok, a rózsa, a bézs finomabb változati, a kék, a menta egészen új érzést hozhatnak a mindennapjainkba. Ha valaki kedvet érez és elszánja magát a felújításra, a burkolat választásnál javasoljuk keresse ezeket a színeket, a fal színéhez jól harmonizáló kerámia lapokat.

Élő növények, kiegészítők

Ha kissé bizonytalanok vagyunk a fürdőszoba felújítása kapcsán, vagy félünk rögtön belefogni egy nagyobb felújításba, akkor javasoljuk, hogy kezdjünk inkább kisebb változtatásokkal. Ilyen lehet például, ha új kiegészítőket csempészünk a fürdőszobába, színes törölközőkre cseréljük a régi, egyhangú eszközöket, vagy különböző dekoratív elemekkel dobjuk fel a helyiséget.

Apropó dekoráció: semmi sem lehet vonzóbb és élettel telibb annál, ha élő növények borítják a fürdőszoba egyes részeit. Legyen akár vágott, szezonális virág, vagy cserepes növény, azonnal felfrissítik a fürdőnket, élettel telítik meg az eltöltött pillanatot, javítják a közérzetünket. A kiválasztásnál mindenképpen javasoljuk, hogy csakis olyan növényeket válasszunk, amelyek bírják a magas nedvesség, és páratartalmát a levegőnek. De figyeljünk arra is, hogy általában a fürdőszobákban kevesebb napfény éri őket.

Azoknak, akik nem szeretnek sokat foglalkozni a szobanövényekkel, javasoljuk a műanyag dekor virágokat. Persze ne a 80-as évekből jól ismert csüngő műanyag "díszekre" gondoljunk. Ma már az üzletek szebbnél szebb kialakítású, sokszor az élőre megtévesztésig hasonlító kompozíciókkal kápráztatnak el bennünket. Különösen divatos most a gyönyörű díszdobozokban elhelyezett virág díszek. Gondoljunk csak bele, milyen tökéletes dísze lehet a fürdőnek az ablak párkányon, vagy egy polcon elhelyezve... Ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, tökéletesen illik ezekhez a díszítőelemekhez egy igazán finom illatú gyertya, vagy illatosító.

Ki szeretné mindezek után a tavaszi életérzést samponokra, aromás tusfürdőkre, vagy más kemikáliákra cserélni? 

Az igazán tökéletes tavaszi életérzést nem pótolhatja semmi más otthonunkban, csakis az élettel teli helyiségek varázsa. Készüljünk együtt a tavaszi megújulásra!