Burkolatmennyiség helyes kiszámítása

2017.09.04

Tapasztalat, hogy a burkolatmennyiség kiszámítása egy nagyon kényes és egyben fontos fázisa egy fürdőszoba-, vagy lakás felújításának.

Mindig kellő figyelmességgel kell a burkolatot kiszámítani, rentgeteg kellemestlenséget kerülhetünk el ezzel

Sajnos a burkolatok gyártása, csomagolása, később szállítása (ezek az alapanyagok sokszor több ezer kilométert utaznak kamionokban, konténerekben) során előfordulhat, hogy a dobozban van sérült, vagy nem megfelelő anyag, ami csak akkor derül ki, ha megvettük, és kibontottuk. Ezt sajnos előre senki sem láthatja. Az üzletben nem elvárható megoldás, hogy minden egyes doboz burkolatot felbontsanak, megvizsgáljanak. Egyrészt az átvizsgálandó mennyiség miatt. Másrészt sokszor raklapokon, fóliázva érkeznek a burkolatok, ezek szétbontása, megvizsgálása szinte kivitelezhetetlen feladat volna. 

A munkálatok elkezdése, a burkolás során a sarkok, ajtók, ablakok, törések miatt vágási veszteség is keletkezik, tehát pontosan annyi lapot vásárolni, amekkora a burkolandó falfelület, nagy HIBA!

Kis odfigyelés, stresszmentes felújtás

Ha azt szeretnénk, hogy zökkenőmentes legyen a felújítás javasoljuk, hogy minden esetben legalább 15 % plusz mennyiséggel számoljon, így vásárolja meg a burkolatot! Ha teheti inkább többször számolja, számoltassa át a megrendelt mennyiséget, így tudja minimálisra csökkenteni annak esélyét, hogy kevesebb burkolatot vásárol a szükségesnél, ami a kivitelezés során bosszúságot, csúszást eredményez. Jobb felkészülten kezdeni a munkálatokat. Érdemes 1-2 doboz burkolatot eltárolni a jövőre is, bármikor előfordulhat egy beázás, egy nem várt baleset. Ebben az esetben jól jön az eredetileg felhasznált burkolat, később egy gyártó sem tud még egyszer ugyan olyan árnyalatú, színű terméket gyártani, mint az eredetileg megvásárolt.

Felújítaná fürdőszobáját?

Vegye igénybe INGYENES helyszíni felmérésünket!