Burkolat trendek - betekintés a ma ízléseibe

2017.11.07

Manapság a burkolat választék szinte már már végtelennek tűnik. Sokszor alig bírjuk rávenni magunkat, hogy elmerüljünk a kiválasztás útvesztőiben, annyi féle szín, forma, méret variáció létezik. Találkozhatunk a strukturált XXL formáktól kezdve, színes mozaikos designnal, vagy játékos színekkel, formákkal - minden ízlésnek és életstílusnak megfelelő burkolatra rátalálni ma már.

Van valami, amit azonnal észre vehetünk: a klasszikus 15x15 centiméter nagyságú, fényes felületű, fehér kocka csempe - amint a gyermekkorunkból sokan ismerhetünk, akár szép emlékeket is idézhet -, szinte már elavultnak tűnik. A steril, a mennyezetig csempézett fürdőszobák ideje mondhatjuk, hogy lejárt. Ma már inkább egy wellness oázis érzetét szeretnénk a fürdőszobánkba varázsolni, és ehhez az érzéshez ezek a régi formák már bizony nem alkalmasak.

XXL formák, kontrasztok

Ma kijelenthetjük, hogy a nagy méretű burkolatok trendje van! Nem ritkán találkozunk olyan megoldásokkal, amikor akár a padlótól a mennyezetig futó hatalmas méretű burkolatot választ a megrendelő. A minimális fuga hézag miatt vizuálisan megnövelik a fürdőszobát, és a hölgyek nagy örömére nagyban megkönnyítik a tisztítást is. Gondoljunk csak bele, milyen izgalmassá tehetjük wellness oázisunkat, ha ezeket a hatalmas felületeket megtörjük egy kis mozaik csempével. Így például egy két színből álló felületet sokkal izgatóbbá tudunk tenni, hangsúlyozhatunk bizonyos falfelületeket. Persze így kissé háttérbe szorulnak a tükröződő felületek, de az így létrehozott kontraszt igazi élménnyé teszi a fürdőszobában való tartózkodás minden percét.

A színválasztás szempontjából a csendes, és egyszerű/homogén színek jelenleg a nagy kedvencek. Nem csodálkozhatunk, végül is a fürdőszoba elsősorban a visszavonulás és a pihenés helyszíne. A fehér, és krémes árnyalatok még mindig népszerűek. De a szürke és annak árnyalatait idén semmi sem taszította le a dobogó első fokáról. Ha a praktikumot vesszük figyelembe, akkor a sötét padlóburkolat tökéletesen megfelelő lehet azok számára, akik nem látják szívesen a szennyeződéseket, vagy a hosszú hajszálakat a fürdőszobában.

Még több alakzat, még több szín

Ha valami exkluzívabbat, izgalmasabbat szeretne, akkor biztos választás lehet például a természetes kőből készült csempe, vagy fahatású burkolat. De ha egy kis játék is belefér a geometriával? Térjen el a tipikus négyzet alaktól, és használja bátran a hexagon alakú csempéket padlóra, és falra is egyaránt...

Konklúzióként elmondhatjuk tehát, hogy ma már szinte korlátlan a választék, és tényleg csak a képzeletünk szabhat határt, ha felújításra adjuk a fejünket. Egy biztos, csak a kiválasztási folyamat hetekig tarthat, de sokat segíthet egy jól megszerkesztett látványterv, hogy a megfelelő burkolatot válasszuk a végén.

Felújítaná fürdőszobáját?

Vegye igénybe INGYENES helyszíni felmérésünket!